Call for a Free Consultation: (323) 654-7500

Colachis Project Notes


Our client, a single and successful entrepreneur, wanted a home that would disturb as little of his steeply wooded hillside site as possible. In addition, a large city easement led us to create a concept of two bridges, one for the residence and one for the street/site connection. The two bridges intersect in a glass-topped entry that allows the outside “in” as well as bridging the formal and casual areas of the house. The main entry bridge also ends in a dramatic panoramic view of the surrounding hillsides. The residential bridge bisects the entry bridge, formally dividing the house into “quadrants” of lifestyle areas. Eating, relaxing, secondary bedrooms and master suite all interface through the main entry bridge and its lower-level counterpart. Finally, these bisecting bridges minimized the foundational impact on the site, maintaining much of its natural beauty.